divendres, 29 de gener del 2016

Pràctica 1

Blogger

La pràctica 1 consisteix en descriure els pas que hi ha que dornar per a crear un blog a blogger.


Entre el divendres 29 de gener i el 5 de febrer, vam aprendre a fer un blog. Vam ficar-nos a la pàgina blogger per a fer-nos una cuenta. Per aixó, vam tenir que posar el nostre gmail, la direcció de com voliem que s'anomera el blog i un titol per al blog.






Desprès ens vam ficar a l'apartat d'entrades a traves del apartat que hi ha en color taronja a la dreta de la pàgina principal a on posa " Nova entrada" . Una vegada dins, ens trobem amb una pàgina estructurada de una manera molt pareguda a la de Word. Podem redactar a la pàgina en blanc que hi ha a la pàgina i podem modificar la lletra mitjançant la barra que hi ha de ferramentes dalt de la pàgina en blanc. A aquesta barra trobem un icono per a canviar el tipus de lletra, altre per al tamany, altre per a posar la lletra en cursiva, subratllada o en negrita i altre per a posar la lletra en colors. Mès a la dreta trobem un icono per a insertar video i imatge. Per a posar fotos o videos, solo tenim que ficar-nos en el icono i donar-li a insertar, podem posar fotos que tinga el ordinador o des de altra pàgina web. Tambè trobem a la barra per justificar la lletra, anyadir enllaços, etc.

Atra cosa important són les etiquetes ja que seran les paraules clau que permetran trobar el post (l'entrada) dins el blog. Podem trobar l'opció de "Etiquetes" a la part dreta de la nostra pantalla quan estem fent una entrada. És important posar un nom clar a les etiquetes per poder distingir-les bé,


Desprès de fer la entrada, li domen a "Publicar", que ix dalt a la dreta en taronja, i tornem a la pàgina principal.





Quan ja sabien com s'escrvia una entrada, des de la pàgina principal, anem al apartat de pàgines a on vam descobrir que el blog es podia presentar tambè com pàgines. Desprès vam anar al apartat d'estadístiques a on podiem ver les visites que tenien el nostre blog i d'on venien.




Mès tard, ens vam ficar a l'apartat de plantilla a on podies personalitzar el teu blog; el tipus de lletra, el fondo, el color de lletra, etc. 




Després, ens vam ficar a l'apartat de format per a elegir la estructura del nostre blog, que per a començar, el professor ens va dir que és millor treballar el blog amb el format "senzill". 

Desprès ens vam ficar a l'apartat de afegeix gadget, que per arribar fins açí tenim que ficar-nos dins de l'apartat de disseny. Els gadgets són aplecacions que servixen per a completar el nostre blog, i vam ficar diver-vos gadget:






  • Dades personals. Aquest gadget serveix per a mostrar informació sobre l'autora del blog.
  • HTML/JavaScript. Aquest gadget serveix per a introduir informació al nostre blog, d'altres llocs. El vam utilitzar per a insertar un gadget anomenat presentació i per a otro gadget anomenat llicència.  Aquest últim gadget ens serveix, per a establir al nostre blog la seguritat que volem que tinga.
  • Configurar l'arxiu. Aquest gadget el vam anomenar arxiu del blog. Aquest gadget ens serveix per a organitzar les nostres entrades segon la data que han sigut publicades.
  • Configurar les etiquetes de comentaris. Gadget anomenat etiquetes. Ens serveix per a mostrar les etiquetes que podem trobar al nostre blog.
  • Configuració d'entrades popular. Anomenat entrades populars. Aquest gadget serveix per a establir les entrades més visitades del blog.
  • Configurar el quadre de cerca. Anomenat cercar en aquest blog. Serveix per a buscar de forma directa a través d'una barra com buscador, qualsevol cosa del blog.
  • Configurar la llista d'enllaços. Anomenat tema 1. Mostra els enllaços que utilitzem per afegir informacó adicional al nostre blog. Tenim que utlitzar cinc enllços per a cada tema.
  • Configuració del widget d'estadístiques. Anomenat total de visualitzacions de la pàgina. Amb aquest gadget podem contabilitzar les visites del nostre blog.
  • Barra de video. Anomenat les TIC. Amb aquest gadget els visitats del nostre blog podran veure videos relacionats amb el tema sense la necesitat de anar-se del blog.
  • Configurar l'entrada destacada. Anomenat entrades destacades. Servix per a mostrar l'entrada que vulgues que siga més important. A diferencia de la popular, la destacada la eliges tu, mentre que la popular es fica a través de les visites.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada