dimarts, 1 de març del 2016

Ampliació pràctica 1

Blogger

Blogger és un popular sistema de plublicación de blogs creat per Pyra Labs, però comprat per Google en 2003. La seua popularitat radica en la seua facilitat d'ús i els nombrosos servicis que entrega als usuaris. S'ha ubicat dins dels 16 dominis amb més visitants únics en Internet. Un dels atractius del projecte és justament el seu nom genèric, que vol dir literalment "hacedor de bitácoras" (un blog no és més que una bitàcola virtual o en línia) .

Blogger va ser llançat el 23 d'agost de 1999 per Pyra Labs, que va ajudar a fer conegut este format per ser una de les primeres ferramentes de publicació de blogs en Internet. Al febrer de 2003, Google va adquirir Pyra Labs, la qual cosa va permetre que Blogger poguera ser gratuït per als usuaris. Més tard en 2004, Google també va adquirir Picasa, que va aportar a Blogger el seu sistema d'intercanvi de fotos cridat "Hello". Els usuaris podien compartir fotos i comentar-les. El mateix any, Google va presentar un redisseny de Blogger amb noves característiques com a plantilles web, pàgines d'arxius individuals per a enviar correus i comentaris. L'any 2006 es va llançar l'última versió de Blogger, primer en versió beta i després en la definitiva. Va començar a traslladar-se als servidors de Google i actualment, funciona completament en Google.

Per a crear un blog en Blogger, es beuen seguir només tres passos. El primer és crear un compte d'usuari en Google i després donar nom al blog i triar la plantilla que s'utilitzarà. El blog és una pàgina web personal que té l'avantatge de ser molt fàcil d'usar. I Blogger, és especial, posseïx les característiques necessàries perquè qualsevol persona puga entrar en este món. Blogger és ideal per als que no saben res d'este tema i decidixen iniciar-se en un blog.

En Blogger és possible publicar text, fotos, vídeos, i tot el que es desitge, segons el que es vullga expressar. Blogger s'utilitza molt per a publicar opinions sobre algun tema, a fi de portar eixe missatge als altres usuaris. Molts blogs es fan més populars i reben molts missatges i comentaris d'altres usuaris que, a més, poden enllaçar informació. Una característica molt atractiva, especialment per als blogs populars, és que Blogger dóna l'oportunitat de guanyar diners a través de publicitat, a través de l'aplicació Google AdSense.

Blogger disposa de totes les ferramentes per a personalitzar el blog, per la qual cosa cada persona pot trobar l'estil que més li acomode i a més, pot usar distintes fonts i aplicar cursiva i negreta i canviar el color i l'alineació. També disposa d'un útil corrector d'ortografia. Una altra funció important per als blogueros més seriosos, és la de l'accés al blog usant un nom de domini propi, la qual cosa li dóna més professionalitat a la bitàcora, cosa útil per a empreses o personatges públics.

Blogger, també té l'avantatge de poder pujar fotos amb un espai de 200mb, un espai suficient per a tindre moltes fotos en la pàgina. Altres blogs gratuïts no tenen tanta capacitat. El sistema de fotos és senzill i és possible ordenar-les en àlbums. El mateix es pot realitzar amb els vídeos.

Blogger posseïx totes les característiques necessàries per als que vullguen ser escoltats. L'abast d'este sistema és tal, que inclús ha influït en la política i el periodisme. A més, és una excel·lent ferramenta per a comunicar-se amb les altres persones de tot el món ja que està disponible en 41 idiomes i continua creixent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada