dimarts, 1 de març del 2016

Ampliació pràctica 4

PowerPoint

Microsoft PowerPoint és un programa de presentació, desenrotllat per l'empresa Microsoft, per a sistemes operatius Windows i Mac VOS. Ve integrat en el paquet ofimático cridat Microsoft Office com un element més, que pot aprofitar els avantatges que li oferixen els altres components de l'equip per a obtindre un resultat òptim. 

PowerPoint és un dels programes de presentació més estesos. És àmpliament utilitzat en distints camps de l'ensenyança, els negocis, etc. Segons xifres de Microsoft, cada dia són realitzades aproximadament 30 milions de presentacions amb PowerPoint (PPT).

És un programa dissenyat per a fer presentacions amb text esquematitzat, així com presentacions en diapositives, animacions de text i imatges predissenyades o importades des d'imatges de la computadora. Se li poden aplicar distints dissenys de font, plantilla i animació. Este tipus de presentacions solen ser més pràctiques que les de Microsoft Word. 

Amb PPT i els dispositius d'impressió adequats es poden realitzar molts tipus de resultats relacionats amb les presentacions: transparències, documents impresos per als assistents a la presentació, notes i esquemes per al presentador, o diapositives estàndard de 35mm.

Aquest programa ve a girar entorn de tres funcions fonamentals:

1. Un editor, que servix no sols per a escriure text sinó també per a donar-li el format desitjat (grandària, tipografia, color, alineación...) .
2. Un sistema que s'encarrega de poder inserir tant fotografies com àudios i inclús arxius de vídeo. Elements tots estos que complementen i reforcen el contingut textual. 
3. Un sistema que procedix a mostrar tot el contingut, siga del tipus que siga, de manera absolutament contínua.

Així, són nombrosos els professors que han trobat en les presentacions de Power Point la ferramenta idònia per a desenrotllar en classe les distintes assignatures i els seus temes concrets. I és que comporten nombrosos avantatges, com estes: 
  • Aconseguixen mantindre l'atenció dels alumnes, tant pel contingut com pels colors, les imatges, l'àudio o els vídeos que incorporen. 
  • Permeten resumir de manera clara i senzilla els principals aspectes del tema a tractar. D'ací que facilita el seu enteniment per part dels estudiants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada