dilluns, 14 de març del 2016

Pràctica 5

Lino It.

El dia 11 de març vam aprendre a utilitzar Lino It, per a després crear un nosaltres mateixos a partir de una espècie de unitat didàctica. Doncs, aquesta pràctica tractarà d'explicar com s'utilitza aquesta web.

El primer que tens que fer per acceder a la pàgina, es cercar en Goggle,"Lino It", una vegada dins, per a poder registrar-te i utilitzar-lo, tens que ficar-te en Sing up.. En el nostre cas, ens hem registrat a través de google, es a dir, hem posat el nostre gmail així com la nostra contrasenya i ja tenim cuenta.

Aquesta serà la nostra pàgina una vegada registrats.


Els canvas són com panels multimèdia que ens permeten ficar post-its, com el mural que pots tenir en la teua habitaciò. Doncs per a crear un, que és aquest el propósit d'aquesta pàgina, ens tenim que ficar en el recuadre que hi ha a la dreta en color blau a on posa "create a new convas".

Una vegada dins, tenim que elegir el disseny de'l nostre canvas. Podem escogir, un color de'ls que ens proporciona el programa o bé punjar nosaltres una imatgen i utilitzar-la como fondo de'l nostre canvas. Després tambè tenim que elegir el nom que li anem a posar al nostre convas, així com la privacitat del mateix, que en el nostre cas tenim que posar la opció "everyone may post stickies".


Una vegada fet tot aixó, li donem a "create a canvas". I ens eixirà el següent:


A partir d'aquesta pàgina és quan vam a crear el nostre canvas. Per a començar  a ficar post-its, primer tenim que crear-los, doncs per aixó, tenim que donar-li a un dels cuatre quadrets de color que hi ha dalt a la dreta, i ens eixirà el següent:


En el recuadre més gran, és a on podem escriure el que volguem posar al post-it. A on posa "tag", fiquem el títol del nostre posit-it. Tambè podem elegir el color de la nostra lletra, així com el color del nostre post-it, la data en la que volguem que apareixa, a més de poder afegir un icono al post-it. Una vegada creat li donem a post i ja ens eixirà a la nostra pàgina de treball.



Com poder veure, baix del nostre post-it, ens ix varies opcions. El primer icono ens dona la opció de poder editar el nostre post-it ficant-nos en ell. El segon icono, ens proporciona la opció de posar-li data al nostre post-it. El tercer icono, ens proporciona la opció d'enviar el nostre post-it a qui volem escrivint el sue nom o email. El cuart icono, ens dona la opció de poder copiar el nostre post-it en altre canvas. I l'últim icono, ens dona l'opció d'eliminar el post-it.

Podem fer més gran o petit el nostre post-it, des de la esquina de baix a la dreta, a més que podem moure el nostre post-it selecionant-lo.

Tambè podem ficar imatgens des de'l icono d'imatgens que trobem dalt a la dreta, d'on tambè hem creat els post-its. Per a ficar-la, li donem al icono de la imatgen i seleccionem l'arxiu que volem ficar. Podem ficar la imatgen o sola, o bé podem ficar-la amb algo escrit donant-li a la opció frame.



Podem posar videos, donant-li al icono de video que ix al costat de'l de imatgen. Una vegada dins, solo tenim que pegar la URL de'l video que volem ficar.

Tambè podem pujar un arxiu, des de la opció que hi ha al costat del icono del video. Per a pujar-lo tan sol tenim que seleccionar el arxiu.

Baix a la dreta tenim el nostre canvas en petit, podem manejar la casilla transparent per a que la nostra pàgina central ens porte a on volem.

Baix a la esquerra ens ixem tots els canvas que hem creat.

Els icnoces que ens ixem dalt a a dreta des d'on hem creat el post-it, ens servixen per al següent: el primer icono ens dona la opció de portar-nos a la pàgina principal. El següent icono ens dona tota la informació del nostre canvas creat. La URL es la que tenim que enviar per tutoria al profesor, mentre que el "embed lino" es el que tenim que posar al nostre blog. El següent icono es dona la opció de ajuda, por si necesitem que ens guiem per a trballar amb Lino It. I l'ultim icono es dona la opció d'eixir de'l nostre usuari.

Cau destacar que Lino It es guarda automaticament. 

Des de la nostra pàgina principal, podem crear un grupo des de la opció my groups, que ens ix dalt a la dreta. Des de aquesta opció podem fer un canvas amb més persones.

Açí os deixe el meu Lino It

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada