dimarts, 1 de març del 2016

Ampliació pràctica 3

Youtube

Youtube és un portal de l'Internet que permet als seus usuaris pujar i visualitzar vídeos. Va ser creat al febrer de 2005 per Txad Hurley, Steve Chen i Jawed Karim, els que es van conéixer treballant en PayPal. Un any més tard, YouTube va ser adquirit per Google en 1.650 milions de dòlars.

Esta plataforma compta amb un reproductor online basat en Flaix, el format desenrotllat per Atovó Systems. Una de les seues principals innovacions va ser la facilitat per a visualitzar vídeos en streaming, és a dir, sense necessitat de descarregar l'arxiu a la computadora. Els usuaris, per tant, poden seleccionar què vídeo volen veure i reproduir-ho a l'instant.

La idea original consistia a compartir vídeos personals (de vacacions, festes, etc.) amb amics. YouTube, no obstant això, va créixer de manera molt ràpida i prompte van començar a publicar-se fragments de pel·lícules, programes de televisió i vídeos musicals (videoclips) . Moltes empreses inclús van decidir pujar comercials i difondre'ls a través del portal.

Un altre pas per a la popularitat de YouTube va ser la possibilitat d'incloure els vídeos en altres pàgines web i blogs només copiant un codi HTML. D'esta manera, els vídeos van transcendir al propi portal i van arribar a tot tipus de llocs.

Tal l'és l'avanç i creixement que ha experimentat Youtube que, a hores d'ara, és una de les plataformes mundials que ha passat a ser la ferramenta inclús publicitària de molts artistes. Prova d'això és que una gran quantitat de compositors i cantants opten per crear els seus propis canals en aquella per a així donar a conéixer els seus videoclips i tota aquella informació que puga ser-los d'interés als seus fans o la premsa.

YouTube manté una logística que permet localitzar qualsevol vídeo per mitjà de les etiquetes de metadato, títols i descripcions que els usuaris assignen als seus vídeos, però l'ús dels quals està restringit únicament als vídeos allotjats en YouTube. No obstant això, arran de la compra de YouTube per part de Google, Google Vídeo va començar a agregar a les seues busques els continguts de YouTube.

El disseny del reproductor és minimalista i lleuger, basat en un color predeterminat: el gris clar, pel fet que l'empresa busca la comoditat pel que fa al tipus de banda d'Internet.

Per a evitar còpies dels arxius de vídeo, estos estan distribuïts en format flaix (FLV), propietat de l'empresa Atovó Flaix, que impedix als usuaris fer còpies digitals fàcilment. Així i tot, diversos programadors han elaborat ferramentes que permeten, sense permís de YouTube, la descàrrega dels vídeos allotjats en el lloc. Hui en dia hi ha una infinitat d'aplicacions per a accedir a la descàrrega dels vídeos de YouTube; a més, ja hi ha una ferramenta per a baixar vídeos en alta definició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada