dilluns, 14 de març del 2016

Ampliació tema 6

Serveis del Cloud Computing.
I és que dins de totes les possibilitats que el concepte ens oferix, podríem classificar-les en 3 grans grups:
  • Programari com a servici (programari as a service, SaaS) : Este és el servici de cloud computing més utilitzat pels usuaris. A este grup pertanyen totes lasaplicaciones web que utilitzem tant en el navegador d'un ordinador, o de forma nativa en forma d'app en smartphones o tablets. Gmail, Google Fotos, Dropbox i les xarxes socials com Facebook o Twitter són exemples d'este tipus de servicis en el núvol entre altres. Qualsevol programa, aplicació o joc que utilitzem sense tindre-ho instal·lat en el nostre equip, inclús els modes multijugador d'un videojoc són algunes mostres més de com ens ha canviat la vida des de la seua aparició
  • Plataforma com a servici (Platform as a service, PaaS) : Este és el servici més específic per a empreses, i on moltes de les companyies més importants com Google, Microsoft o inclús Amazon no han volgut deixar escapar este tren. Però també nosaltres fem ús d'este tipus de servicis quan creguem el nostre blog personal i utilitzem Blogger o Wordpress. Este tipus de plataformes web constituïxen la part més bàsica dels servicis de plataforma, sense ficar-nos en les solucions que oferixen multitud d'empreses per a gestionar bases de dades o big data
  • Infraestructura com a servici (Infrastructure as a service, IaaS) : És la menys explotada a nivell d'usuari i la que més progressió tindrà en el futur. Si abans els servicis ens oferien programari i plataformes de desenrotllament, en este cas anem un pas més enllà per a oferir-nos rendiment i emmagatzemament. D'esta manera, no necessitarem tindre un ordinador potent per a poder executar programes o aplicacions que requerisquen un alt rendiment, ja que podrem virtualizar la configuració de l'ordinador que necessitem, i que ha donat un pas de gegant al començar a virtualizar processadors gràfics, com per exemple les tarjetasNvidia GRID. En un futur no molt llunyà este tipus de solucions aconseguisquen desbancar a les solucions físiques com són els ordinadors de sobretaula com a solucions de rendiment.

Características del Cloud Computing.
Pagament per ús.
Una de les característiques principals de les solucions cloud és el model de facturació basat en el consum, és a dir, el pagament que ha d'abonar el client varia en funció de l'ús que es realitza del servici cloud contractat. Abstracció Característica o capacitat d'aïllar els recursos informàtics contractats al proveïdor de servicis cloud dels equips informàtics del client. Açò s'aconseguix gràcies a la virtualización, amb la qual cosa l'organització usuària no requerix de personal dedicat al manteniment de la infraestructura, actualització de sistemes, proves i la resta de tasques associades que queden del costat del servici contractat.
Agilitat en l'escalabilidad.
Característica o capacitat consistent a augmentar o disminuir les funcionalitats oferides al client, en funció de les seues necessitats puntuals sense necessitat de nous contractes ni penalitzacions. De la mateixa manera, el cost del servici associat es modifica també en funció de les necessitats puntuals d'ús de la solució. Esta característica, relacionada amb el -pagament per ús, evita els riscos inherents d'un possible malament dimensionamiento inicial en el consum o en la necessitat de recursos".
Multiusuari.
Capacitat que atorga el cloud que permet a diversos usuaris compartir els mitjans i recursos informàtics, permetent l'optimització del seu ús.
Autoservici baix demanda.
Esta característica permet a l'usuari accedir de manera flexible a les capacitats de computació en el núvol de forma automàtica a mesura que les vaja requerint, sense necessitat d'una interacció humana amb el seu proveïdor o proveïdors de servicis cloud .
Accés sense restriccions.
Característica consistent en la possibilitat oferida als usuaris d'accedir als servicis contractats de cloud computing en qualsevol lloc, en qualsevol moment i amb qualsevol dispositiu que dispose de connexió a xarxes de servici IP. L'accés als servicis de cloud computing es realitza a través de la xarxa, la qual cosa facilita que distints dispositius, com ara telèfons mòbils, dispositius PDA o ordinadors portàtils, puguen accedir a un mateix servici oferit en la xarxa per mitjà de mecanismes d'accés comú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada