dimecres, 13 d’abril del 2016

Ampliació pràctica 5

Lino it.
Lino It (http://en.linoit.com/) , és un ferramenta web 2.0, que ens permet generar una nota virtual o un tauler de xicotets avisos en web per a poder deixar a informació a qui ens interesse. La finalitat principal és poder funcionar com a recordatoris, es poden alçar uns quants taulers d'anuncis, es pot configurar i disseny i els diferents nivells d'accés (qui els veu i qui ho pot editar, és a dir, qui pot agregar més recordatoris al creat o editar-los) .
Encara que només és utilitzable en anglés, és una de les aplicacions més configurables de quantes existixen. També disposa de la seua aplicació app per a iPhone i iPad i per a terminals Android, tan gratuïtes coma l'aplicació remota per a PC.
Permet crear un mur sense estar registrats. Cada vegada que creguem un nou mur (canvas: llenç, en anglés) , oferix diverses possibilitats:
  • Únicament per a ús propi. 
  • Contingut públic, encara que només de lectura. 
  • Contingut públic, i possibilitat també pública d'afegir continguts.

Una vegada creat el nou mur, Linoit permet afegir els elements següents:
  • Quadro de text (sticky) , configurable en text i color, a què es pot afegir tags o etiquetes, i la data d'inserció.
  •  També es pot enviar via email al destinatari que es desitge. Imatges, pujades des del disc dur de l'equip, a les que se'ls pot afegir comentaris, configurar la grandària i afegir la data. Compartibles via email. 
  • Vídeos, enllaçant des de la seua ubicació en Youtube, Vimeo o Ustream, així mateix compartibles compartibles per correu electrònic.
  •  Arxius adjunts de qualsevol tipus, afegint comentaris, dates i etiquetes.

D'esta manera, el mur queda configurat amb esta important varietat d'elements: 
Linoit oferix dos pestanyes laterals expansibles. La primera d'elles, a l'esquerra, ens mostra altres llenços nostres allotjats en la plataforma. La segona, a la dreta, ens oferix la posibildad de compartir per Twitter oFacebook el dit mur.
Està sempre present una vista preliminar del mur en la part inferior dreta, junt amb un calendari del mes en curs. Esta utilitat és verdaderament pràctica, atés que el mur no té límit inferior; per tant, és possible fer-ho tan llarg com es vullga, i disposar de la dita vista preliminar ajuda a no perdre la perspectiva. 
No obstant això, no permet incrustar el mur per mitjà de codi HTML, ni imprimir-lo de manera directe. D'esta manera, l'única manera de compartir un mur és per mitjà de xarxes socials o enllaçant al seu URL.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada