divendres, 15 d’abril del 2016

Ampliació pràctica 6

Google Calendar.

Google Calendar és una agenda i calendari electrònic desenrotllat per Google, que permet sincronitzar-ho amb els contactes de Gmail de manera que podem invitar-los i compartir esdeveniments. Està disponible des del 13 d'Abril del 2006. La interfície de Google Calendar permet als usuaris veure, agregar i arrossegar i soltar esdeveniments d'una data a una altra sense recarregar la pàgina. Oferix una varietat de vistes, tal com setmanal, mensual i agenda. Els usuaris poden agregar ràpidament esdeveniments de calendari tipeando frases en llenguatge natural, tal com "Cumpleaños María". Els usuaris poden també fixar el nombre de dies a mostrar en el seu mode de vista personalitzada. Tots els esdeveniments en un Google Calendar poden ser comentats pels usuaris.Els esdeveniments s'emmagatzemen online, la qual cosa significa que el calendari pot ser vist des de molts llocs. En el cas que un usuari tinga una falla en el disc rígid, no perd la informació agregada al calendari. Múltiples calendaris poden ser agregats i compartits, permetent diversos nivells de permisos per als usuaris. Açò permet la col·laboració i compartir horaris entre grups o famílies. Existixen també calendaris generals disponibles per a importar en el compte de l'usuari que contenen les festes nacionals d'uns quants països.

Algunes característiques del Calendari de Google: 
  • Ús compartit del calendari: podríem crear diversos calendaris per a, per exemple, compartir-los amb un grup d'alumnes o d'amics, amb la família, amb companys de treball, etc. 
  • Invitacions: Crega invitacions a esdeveniments, envia-li-les als teus amics i porta el compte de les seues respostes i comentaris. Tot això en un únic lloc. Els teus amics rebran la teua invitació i introduiran les seues respostes, encara que ells no utilitzen Google Calendar.
  • Es poden transferir calendaris a altres usuaris de Google calendar. 
  • Subscriure'ns a feeds de calendaris públics
  • Buscar: Realitza busques en calendaris públics per a descobrir esdeveniments que puguen interessar-te i afegir-los al teu propi calendari. 
  • Accés mòbil: Rep notificacions i recordatoris d'esdeveniments en el teu telèfon mòbil. 
  • Publicació d'esdeveniments: Compartix els esdeveniments que et parega oportú amb qui vullgues. Al fer públic el teu calendari, tots els teus esdeveniments apareixeran en els resultats de busca públics de Google Calendar i de Google. A més, altres usuaris podran veure la dita informació en la direcció, per exemple la de l'IES Averrois, o afegint el calendari a la seua llista Calendaris.

Si al fer públic el teu calendari, selecciones "Compartir només la informació de libre/ocupado (ocultar detalls) ", la informació del teu calendari no apareixerà en els resultats de busca ni de Google Calendar ni de Google. A més, només la informació de libre/ocupado estarà visible per a aquells que accedisquen al teu calendari a través de la seua direcció URL o afigen el calendari a la seua llista Calendaris.

Per mitjà de l'opció Privacitat, pots controlar la visibilitat de cada esdeveniment en el teu calendari. Si compartixes un calendari amb algú, eixa persona veurà tots els teus esdeveniments de forma predeterminada. Per a ocultar un esdeveniment en particular (de manera que només tu i altres propietaris del calendari puguen veure-ho) , n'hi ha prou amb fer clic en Privat. Si actualment no compartixes el teu calendari, però desitges publicar un determinat esdeveniment perquè qualsevol usuari tinga accés a ell, simplement fes clic en Públic.

En espanyol tenim esta opció punxant sobre l'opció Configuració (en la columna de l'esquerra, davall dels noms dels teus calendaris) ; s'obri una finestra, en la pestaña Calendaris, si tenim més de u, punxem sobre el qual ens interessa incrustar, ens eixiran els detalls del nostre calendari (nom, propietari, etc.) , un poc més avall ens ix una casella: incrustar este calendari, amb un codi a la dreta que comença per <iframe y termina así: </iframe>. Aquest és el codi que necessitem per a incrustrar-lo en la nostra pàgina web o blog, Podem personalitzar el tamany,color,etc.

          Cap comentari:

          Publica un comentari a l'entrada